About me

twodress.png

Kolos Komáromi

Komáromi Kolos vagyok, fekete öves személyes hatékonyság specialista és prezentációs tréner.

Két területen is fekete övet szereztem.
Az egyik a Lean Six Sigma. Ebből tanultam meg, hogyan lehet fejleszteni és létrehozni hatékony folyamatokat. Ezelatt az időszak alatt rengeteg unalmas prezentációt tartottam. Szerencsére kezembe akadt egy könyv, ami megváltoztatta a megközelítésemet ehhez a területhez és végül megtanultam hogyan tartsak emlékezetes prezentációkat. Ez az, amit a tréningjeimen és workshopjaimon tanítok.
Jóllehet hatékonysági szakember voltam sosem értem utól magam és folyton ki voltam merülve.
Ekkor hallottam egy interjút egy sikeres üzletemberrel, aki a saját személyes hatékonyság megközelítéséről beszélt. Ez volt az a pillanat, amikor ráeszméltem, én egyáltalán nem vagyok hatékony. Nem tudtam összekapcsolni azt, amit nap, mint nap használtam a vállalat folyamatainak a javítására, a saját mindennapi tevékenységemmel.
Később rájöttem, hogy a másik terület, ahol fekete övet szereztem fejlesztheti a saját személyes hatékonyság filozófiámat. Ez a terület a Shinto Muso Ryu JODO.
A tradícionális japán harcművészetek nagyon sokat tudnak tanítani arról, hogyan legyél sikeresebb.
Az elmúlt években folyamatosan fejlesztetttem magam és tanítottam másokat ezen a két fontos területen: személyes hatékonyság és prezentációk.

certificates

my Black Belt certificates

My name is Kolos Komáromi. I’m a trainer.
I’m a Black Belt specialist in personal efficiency and presentation skills.
There are two areas I accomplished Black Belt.
One is Lean Six Sigma. From it I learned how to improve and develop effective and efficient processes. During this era I gave a lot of boring presentations. Fortunately I found a book that changed my approach in this domain and I learned how to make my presentations memorable. That is what I teach during my trainings and workshops.
Though I was an efficiency specialist I’d never completed my daily tasks and I’d been exhausted all the time.
Then I listened an interview with a successful business man who talked about his personal approach to productivity. That moment I realized why I was not effective at all.
I couldn’t connect what I used to improve the company processes to what I do in my everyday activities.
Later I figured out that the other area I earned Black Belt can improve my philosophy about personal efficiency. That area is Shinto Muso Ryu JODO.
Traditional Japanese marital arts can teach you a lot about how to be more successful.
In the last few years I constantly develop myself and teach others in these two very important area: personal efficiency and presentations.